Al meer dan 65 jaar tafeltennis en gezelligheid in Culemborg

50+ Fit

TTV Gispen gestart met trainingsgroep op woensdagmiddag

Sinds september 2018 is TTV Gispen met iets nieuws bezig: 50+ Fit tafeltennis. Een ieder van 50 jaar of ouder kan elke woensdag van 15 tot 16.30 uur werken aan zijn/haar fitheid.

Kosten?
Contributie bedraagt 100 euro per jaar voor 40 trainingen. Contributie wordt per kwartaal geïncasseerd. Iedereen mag eerst 3 gratis proeflessen volgen. In de zomermaanden juli en augustus wordt er geen training gegeven. 

Aanmelden?
Wij kunnen maximaal 20 deelnemers kwijt en inmiddels is de teller al over de helft. Wil je zeker zijn dat je mee kan doen aan de proefles, neem dan van tevoren contact met ons op. Mail naar 50plus@ttvgispen.nl of bel met Ralph Vermeulen: 06-45114110.

Wat neem ik mee?
 
Tijdens de proeflessen zorgen wij voor tafeltennisbatjes. Neem sportschoenen mee en sportkleding of makkelijk zittende kleding. 

Pluspunten? 
- Fit worden en blijven 
- Gezelligheid: samen iets ondernemen 
- Op je eigen manier, tempo en niveau 
- Overdag sporten 
- Ontmoetingsplek: leeftijdsgenoten leren kennen 
- Persoonlijke aandacht 
- Iedere week sporten 
- Eigen accommodatie met kantine
- Makkelijk bereikbaar: de tafeltennishal is gevestigd aan de Pinksterbloem, naast sporthal Interweij


Bettine Vriesekoop inspireert 50+'ers bij TTV Gispen

"Je bent nooit te oud om iet nieuws te proberen." Het is de belangrijkste boodschap van meervoudig Europees kampioen tafeltennis Bettine Vriesekoop aan de 50+'ers die op haar clinic bij TTV Gispen in Culemborg afgekomen zijn.

Het is niet de enige manier waarop zij poogt de aanwezigen te enthousiasmeren. Zowel bij haar presentatie in de kantine van Gispen aan de Pinksterbloem als bij haar aanwijzingen achter de tafeltennistafels blijkt dat de sport een belangrijk onderdeel was én is in het leven van 's lands beste tafeltennisser allertijden.

Waar Vriesekoop (57) zelf van jongs af aan de sport beoefent, zit tegenover haar een groep van wie slechts een enkeling al serieuze ervaring heeft met tafeltennis. "Ik ben zelf op mijn 37e Chinees gaan studeren, dus ik ben het voorbeeld dat je ook op latere leeftijd nog aan iets nieuws kunt beginnen." Dat ze de studie niet kon afmaken, heeft er niet voor gezorgd dat ze haar fascinatie voor China en haar gebruiken is kwijtgeraakt. Die passie gebruikt ze nu om leeftijdsgenoten enthousiast te maken voor de sport waarvoor ze ooit zelf naar China trok om de geheimen van het succes te ontrafelen.

Dat tafeltennis in haar vezels zit, bewijst het gemak waarmee ze met haar batje het balletje begeleidt. Zeker als de 'nieuwelingen' haar proberen te volgen. Zeer direct, maar met begrip voor haar pupillen op leeftijd, corrigeert Vriesekoop waar ze kan. En met effect. Een ieder die haar aanwijzingen trouw opvolgt, maakt meteen progressie.

50+ Fit
De clinic van Vriesekoop, die deze uit naam van de Nederlandse tafeltennisbond (NTTB) door heel het land geeft, is het startsein voor een nieuwe trainingsgroep bij TTV Gispen: 50+ Fit. Vanaf deze week kan er elke woensdagmiddag van 15 tot 16.30 uur bij Gispen getraind worden door mensen die Abraham of Sarah al gezien hebben. Op een laagdrempelige manier zal trainer Ralph Vermeulen helpen om de basisvaardigheden van het tafeltennis aan de groep over te brengen. "En als je over een jaar terugkomt, hopen we dat je die progressie terugziet", gaf hij Vriesekoop mee in zijn dankwoord, met de uitnodiging om nog eens terug te keren in Culemborg.

Bent u geïnteresseerd in tafeltennis en komt u als 50+'er graag een paar keer proefdraaien op woensdagmiddag? Meldt u dan aan via 50plus@ttvgispen.nl