Al meer dan 65 jaar tafeltennis en gezelligheid in Culemborg

Nieuws

NIEUWSBRIEF #61: Geef je op voor de najaarscompetitie! 

Succesvol voorjaarsseizoen: 4 teams kampioen!

Gispen kende een uiterst succesvol Paasweekend. Twee van onze drie jeugdteams werden kampioen, terwijl er ook nog een individuele hoofdprijs werd binnengehaald. En als klap op de vuurpijl wisten ook de senioren twee titels binnen te slepen.

Het eerste jeugdteam bestaande uit Michael Havelaar, Kai den Boer en Max Bladt zorgde voor een bijzondere prestatie door na de promotie van de regionale naar de landelijke competitie direct opnieuw kampioen te worden. Vóór de laatste wedstrijd stonden nog 4 teams op 3 punten van elkaar bovenaan, waarbij de nummer 1 en 2 (Assen en Gispen) tegen elkaar moesten spelen en de nummer 3 (Kampenion) met één punt achterstand eigenlijk de beste papieren had. Zij speelden namelijk tegen de nummer laatst (Argos uit Harkstede). Na een bijzonder spannende wedstrijd wist de beste Gispen-speler Michael echter in de laatste partij de zege veilig te stellen: 4–6. Hierna was het wachten was op de uitslag van de concurrent. Doordat Kampenion niet verder kwam dan 5–5, pakte Gispen de titel.
Ook Gispen 2 wist kampioen te worden in de 5e klasse met twee spelers die vrijwel alles wonnen: Helia Verkerk (100%) en Bas Krijtenburg (96%). Ook Kasper Derks droeg zijn steentje bij, want ondanks dat hij duidelijk wat minder scoorde, was zijn bijdrage alles behalve onmisbaar. Uiteindelijk was het verschil met de nummer 2 maar drie punten.
Het drieluik van de jeugdsuccessen werd afgemaakt door Youri van Gaalen. Bij het PARA-ranglijsttoernooi in Venray eindigde hij als eerste.
Ook bij de senioren succes voor Gispen 2. Dat werd met grote overmacht kampioen in de tweede klasse. De voorsprong op nummer twee UTTC was liefst 11 punten. Om de overmacht extra kracht bij te zetten, werd concurrent UTTC in de laatste wedstrijd met 7-3 aan de kant gezet. Laurens ’t Hardt en Ronnie Wansing eindigden als nummers 2 en 3 in het individueel klassement met percentages van respectievelijk 86 en 80. Marlijn van den Berg won 63% van haar wedstrijden. Omdat Gispen 1 degradeert naar de 2e klasse, wordt het huidige Gispen 2 het nieuwe vlaggenschip van de vereniging.
In de poule van Gispen 5 bleef het tot het laatste moment spannend. Het team wist voor de laatste wedstrijd dat minimaal 5 punten nodig waren om concurrent Hoogland voor te blijven. Deze horde werd met gemak genomen: de wedstrijd werd met 9-1 gewonnen. Hierdoor finishte het team met een voorsprong van 5 punten. De drie vaste spelers van het team eindigden in de top 5 van het individueel klassement. Jan Willem Pels verloor slechts 2 potjes en zijn percentage van 92 was goed voor de tweede plek in het individueel klassement. De percentages van Huib Strack van Schijndel en Tanya van der Sluis waren respectievelijk 74 en 73. Hielke Spoelstra speelde 9 wedstrijden, maar sprokkelde daarin 6 kostbare punten bij elkaar. Het team gaat het volgend seizoen in de 3e klasse proberen.


Geef je op voor de najaarscompetitie senioren!

We hebben het voorjaarsseizoen dus afgesloten met fantastische resultaten. De kampioenschappen zorgen, samen met verschuivingen van andere aard, voor dat de teamindeling bij de senioren op sommige plekken een aardige puzzel is voor onze wedstrijdsecretaris. Om uiteindelijk tot de beste verdeling te komen, willen we zo goed mogelijk inventariseren wat de wensen van alle teams en individuele spelers zijn. De inventarisatie voor de  jeugd wordt apart gedaan.

Wedstrijdsecretaris Jos Voss heeft alle aanvoerders aangeschreven met het verzoek te overleggen wat binnen het team de wensen zijn. Echter, zullen er ook leden zijn die nog geen competitie spelen óf zullen er keuzes gemaakt moeten worden die overstijgend zijn aan de teambelangen: een speler kan wellicht in een ander team een groot probleem oplossen.
Meld je aan vóór 31 mei! Hebben we geen individuele aanmelding binnen, gaan we er vanuit dat je GEEN competitie wenst te spelen.

Wil je competitie spelen? Mail dan aan ws_senioren@ttvgispen.nl en meld in die mail het volgende:
- Welke competitie wil je spelen? Duo | Trio | Beide
- Op welke avond wil je spelen? Maandag | Vrijdag
- In welke klasse wil je spelen? Ook als je gedegradeerd bent, kunnen we de klasse van je voorkeur aanvragen.
- Hoe vaak wil / kun je spelen dit najaar: 10x | 7/8x | 6x | 5x of minder. Motiveer ook zo duidelijk mogelijk waarom je minder wilt/kunt spelen.
- Met wie wil je idealiter een team vormen? Los van de inventarisatie van de aanvoerders, is het goed om dit individueel aan te geven.
- Met wie wil je liever niet in een team? We kunnen niet alle wensen inwilligen, maar om iedereen met plezier te laten spelen is deze vraag van belang.

Aan de hand van de terugkoppeling van de aanvoerders én deze gegevens, gaan we de teamindeling maken. Uiteraard krijgt iedereen eerst bericht over het concept, vóór de indeling definitief is.
We streven ernaar om aan alle voorkeuren tegemoet te komen, maar kunnen helaas niets garanderen. Door alle wensen te inventariseren, hopen we dat iedereen met plezier competitie kan spelen en niet tegen onvoorziene problemen aanloopt. Ook als je denkt dat je wensen wel bekend zullen zijn, vragen we je deze te mailen aan ws_senioren@ttvgispen.nl
Alle mails worden in vertrouwen behandeld.


Een nieuw lidmaatschap: 50+ Fit. Wat valt daar wel/niet onder?

In september van het vorige jaar zijn we gestart met de 50+ Fit groep op de woensdagmiddag. Waar we hoopten langzaam, maar gestaag te kunnen groeien, werden onze verwachtingen overtroffen: de groep zat binnen mum van tijd bomvol met enthousiaste nieuwe leden. Deze nieuwe groep zorgde meteen ook voor een aantal onverwachte vragen, waar we als bestuur niet altijd direct een antwoord op hadden. Nu we die wel hebben, willen we die hieronder even beantwoorden.

Op welke momenten mag ik spelen bij Gispen?
De 50+ Fit contributie van 25 euro per kwartaal is bepaald op basis van een wekelijkse training op de woensdagmiddag. Wie ook op andere momenten wil spelen, kan er voor kiezen om niet alleen 50+ Fit, maar ook Recreant lid te worden à 55 euro per kwartaal. Kies je er voor om niet meer op de woensdagmiddag van de training gebruik te maken, maar op de andere avonden (bijv. de donderdagavond) te gaan spelen, dan betaal je 12 euro per maand (36 euro p/kwartaal).

Mag ik dan niet aan andere activiteiten meedoen?
We willen Gispen-leden bij zo veel mogelijk activiteiten betrekken. Alles onder het mom van: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Alle eendaagse activiteiten als klaverjasavonden, de jaarlijkse BBQ of toernooien zoals de clubkampioenschappen zijn voor iedereen toegankelijk onder dezelfde voorwaarden. Competities die intern gehouden worden óf opengesteld worden voor recreanten en die meerdere avonden in beslag nemen, zoals de interne competitie op maandagavond en de bekercompetitie in de maanden mei en juni, zijn alleen voor leden die volledig contributie betalen. Dus als competitie spelend lid of als recreant.

Ik wil als 50+ Fit lid graag meer doen voor de club. Kan dat?
Wat voor alle leden geldt, geldt uiteraard ook voor 50+ Fit leden: we kunnen vaak genoeg vrijwilligers gebruiken. Achter de bar (bijv. bij toernooien of kaartavonden), bij promotieactiviteiten, bij schoonmaakdagen in de zaal, bij kleine of grotere klusjes. Je kunt het zo gek niet bedenken. Lijkt dit je wat? Stuur dan een mail aan secretaris@ttvgispen.nl en geef aan wat je leuk vindt om te doen. Dan hebben we vast snel contact met het eerste concrete verzoek.

Mijn vraag staat er niet tussen. Wat nu?
Blijven er toch nog vragen over? Mail ze dan ook aan secretaris@ttvgispen.nl en we beantwoorden ze voor je. Wie weet lees je de antwoorden daarna ook weer terug in de nieuwsbrief (en uiteraard direct via de mail).