Al 70 jaar tafeltennis en gezelligheid in Culemborg | Alleen samen krijgen we corona onder controle

NieuwsUPDATE Mei 2020 | Voorlopig geen tafeltennis bij TTV Gispen

Beste Gispen-leden,

We hadden graag gezien dat we jullie inmiddels al voorzichtig beter nieuws in het vooruitzicht konden stellen. Maar de persconferentie van vorige week heeft de deur hooguit op een kiertje gezet voor de buitensporten. En dat kiertje is nog niet al te groot. Vanaf morgen worden buitenlocaties gedeeltelijk opengesteld voor de jeugd. Voor kinderen tot en met 12 jaar is sporten goed mogelijk; vanaf 12 jaar moet er 1,5 meter afstand gehouden worden. Wat betekent dit voor een typische binnensport als tafeltennis? Gaan wij nu ook buiten verder? Is er al zicht op heropening van de zaal? En hoe gaat dat er binnen die beoogde 1,5 meter-samenleving uitzien? We hebben wellicht geen heldere antwoorden, maar wilden toch even van ons laten horen.Laten we met het meest concrete en daarmee het meest vervelende beginnen: er is nog geen zicht op wanneer er weer getafeltennist kan en vooral mág worden bij Gispen. De maatregelen die gelden tot 20 mei, bieden geen versoepeling voor binnensporten en dus ook niet voor tafeltennis. Vandaag wordt duidelijk in welke mate de gemeente Culemborg de buitensportlocaties gaat openstellen, maar aangezien ook dit maatwerk wordt, is het geen optie om voor Gispen een ‘buitenvariant’ te ontwikkelen. Los van de vraag wat dat met ons vertrouwde spelletje doet: met wind, regen en tafels die niet in de buurt komen bij wat wij in onze hal gewend zijn.

Wat dan?
Omdat er nog geen datum bekend is waarop we wél weer onze hal in kunnen, is het voor ons niet te doen om te werken aan concrete oplossingen waarbij we ons vrij kunnen bewegen in kantine en zaal zónder de grens van 1,5 meter te overschrijden. Daarnaast zullen er meer problemen ontstaan, waar we als bestuur en leden van Gispen een oplossing voor moeten bedenken. Dat proces is al wel in gang gezet: we zijn aan het nadenken wat we moeten aanpassen om uiteindelijk, als we weer open mogen, veilig te kunnen sporten binnen de door het RIVM geschetste kaders. Input vanuit jullie is daarbij van harte welkom.

Gebeurt er dan niks?
Voor de coronatijd waren we bij Gispen al druk met de renovatie van onze kantine. De muren en het houtwerk hadden al een flinke opknapbeurt gekregen, maar dat was lang niet alles. Plafond, verlichting, vloer, bar en meubilair zouden nog volgen. Inmiddels zijn er al flinke stappen gezet. De richtlijnen van het RIVM in acht nemend, is een aantal fanatieke leden verder gegaan met klussen. Dit heeft er in geresulteerd dat de verlichting en het plafond vervangen zijn, en de oude vloerbedekking verwijderd is. Op dit moment wordt er een nieuwe PVC-vloer gelegd. De kans is dus groot dat, zodra je onze kantine straks weer binnenstapt, je het bijna niet meer zult herkennen.

Tot slot
Het zal voor de meesten van jullie gelden dat we onze sport ontzettend missen, zo niet voor jullie allemaal. En niet alleen het spelletje in de zaal, maar ook de gezelligheid in de kantine. Het is een groot gemis dat niet of nauwelijks te vervangen is door iets anders in deze tijd. Mocht je toch behoefte hebben aan contact te blijven met je clubgenoten, of daar ideeën over hebben, schroom dan niet ons als bestuur te bestoken met ideeën. En denk daarbij ook aan de tijd die voor ons ligt: de eerste maanden van de herstart van ons seizoen zullen namelijk anders zijn dan we gewend zijn. En daarbij hebben we als club de medewerking en de flexibiliteit van een ieder keihard nodig.
Let allemaal goed op jezelf, hou je aan de richtlijnen en blijf fit. Alleen op die manier zien we elkaar, hopelijk over niet al te lange tijd, in goede gezondheid terug bij Gispen.


2020 Januari | Max de Jong weer clubkampioen senioren

In een druk bezet deelnemersveld is Max de Jong opnieuw clubkampioen van TTV Gispen geworden. Maar liefst 31 deelnemers streden om de titels op drie niveaus. Met name in de finale moest Max nog vol aan de bak. Runner-up Gerard Schook nam brutaal een 2-0 voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 4-2.

Hoewel een aantal sterke spelers ontbrak vanwege blessures / vakantie, stond het toernooi bol van de verrassingen en was er op elke tafel voldoende strijd waarneembaar. Al in de plaatsingsronde, waar Dick Hakkert en Mario Lenting verrassend genoeg in de B-poule terecht kwamen door nederlagen tegen respectievelijk Bart Marinussen en Tanya van der Sluijs. Helmut Weyzig ontliep de C-poule, omdat hij zo vroeg op de dag net iets scherper was dan Yannick de Wit.
Laatstgenoemde pakte plek 1 in een C-klasse met veel debutanten. Mario Lenting won de B-poule.

 • Max verslaat Gerard
  Max verslaat Gerard
 • RBG_2400
  RBG_2400
 • Yannick sterkste in poule C
  Yannick sterkste in poule C


2019 December | Kampioenen senioren gehuldigd


De drie kampioenen bij de senioren zijn onlangs gehuldigd in onze zaal. Wedstrijdsecretaris Jos Voss overhandigde een attentie namens de club en vervolgens werden de teams op de foto gezet.

Van links naar rechts: Ad Schnebeli, Henk van Kessel, Willem Arisse en Roland de Hoog (Gispen 5 | kampioen 5e klasse); Lars Smit, Stefan Kerkmeester, Ralph Vermeulen en Yannick de Wit (Gispen 7 | kampioen 5e klasse); Gerard Schook, Joop Dokman en Michel Cost (Gispen DUO 1 | kampioen 1e klasse)

 • 2019 Najaar - Gispen 5
  2019 Najaar - Gispen 5
 • 2019 Najaar - Gispen 6-2
  2019 Najaar - Gispen 6-2
 • 2019 Najaar - Gispen 1 DUO-2
  2019 Najaar - Gispen 1 DUO-2