Al 70 jaar tafeltennis en gezelligheid in Culemborg | Alleen samen krijgen we corona onder controle

Corona
Laatste stand van zaken, protocol, instructie toezichthouders en reserveren

Jullie geduld werd lang op de proef gesteld, maar op 30 juni om 19.05 uur kwam het verlossende bericht van de gemeente: binnen sporten is weer toegestaan. Gelukkig hadden we ons protocol en de instructie voor de toezichthouders al klaarstaan, en kunnen we die nu met jullie delen. Vanaf woensdagmiddag 1 juli wordt er dus eindelijk weer getafeltennist bij Gispen. Inmiddels zijn er verschillende wijzigingen geweest in beleid, dus check goed de actuele stand van zaken.

UPDATE 19-10-2020: Capaciteit naar max. 12 spelers, in groepjes van max. 4,
reserveren ook op maandag verplicht

Naast het feit dat we vanaf 30 september de kantine niet meer gebruiken voor de uitgifte van consumpties, werd op 13 oktober ook de competitie voorlopig stilgelegd voor zowel jeugd als senioren. Na een periode van twee weken waarin de senioren even niet konden spelen, zijn we per 19 november weer open gegaan met de volgende regels:

- Kleedkamers en douches zijn vanaf nu permanent dicht.
- Spelers van18 jaar en ouder mogen niet meer dubbelen.
- We kiezen voor een maximum aantal van 12 spelers (inclusief toezichthouder) per avond, verdeeld over groepjes van maximaal 4 spelers die alleen onderling mogen doorwisselen. 
- De groepjes mogen niet met elkaar mengen.
- De toezichthouder deelt de groepjes in na overleg met alle aanwezigen.
- Om dit te kunnen garanderen, moet er vanaf nu zowel op maandag- als vrijdagavond door senioren gereserveerd worden via de PingPongbaas app. Op woensdag en donderdag gaat dit via de appgroepen van de diverse trainingsmomenten.
- Het rooster voor toezichthouders blijft gelden, maar we willen niemand dwingen te komen tafeltennissen als hij/zij dat niet wil. Meld je in dat geval wel tijdig af, zodat we onder de aanwezigen een andere toezichthouder kunnen aanwijzen.

Wat betekent het sluiten van de kantine concreet?
De zaal en de kantine blijven open, maar de bar blijft dicht. Neem dus zelf een flesje water of sportdrank mee. De openingstijden blijven hetzelfde, maar ben je klaar met spelen, ga dan zo snel mogelijk naar huis. Pauzeren mag, ook in de kantine, dus je kunt gewoon meerdere partijen op een avond spelen.
Omdat onze horeca-functie tijdelijk verdwijnt, hoeven we geen registratie meer bij te houden. We blijven werken met toezichthouders, maar zij mogen zelf meespelen. Ze moeten wel aan de aanwezigen duidelijk maken dat zij het aanspreekpunt zijn. Met name voor bezoekende verenigingen is dit belangrijk, dus zorg als toezichthouder dat je deze spelers zelf ontvangt en pas gaat spelen als de competitiewedstrijden begonnen zijn.
Reserveren blijft verplicht op vrijdagavond voor diegenen die die avond geen competitie spelen.


Ouders / begeleiders jeugd
Toeschouwers zijn niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken. Bij uitwedstrijden van jeugdspelers vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder het verbod voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Bij trainingen of wedstrijden in onze eigen zaal vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.

Protocol (V3, d.d. 11-09-2020) (download)

Naast bovengenoemde uitzonderingen voor de actuele situatie, is er een basisprotocol dat geldt als we de volledige capaciteit van de zaal mogen benutten. Het is van belang dat iedereen het protocol goed doorleest, voordat hij/zij weer bij Gispen komt tafeltennissen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
De capaciteit van de zaal (max. 16 spelers) verschilt van de capaciteit van de kantine (max. 17) en we gaan ervanuit dat onze leden de aanwijzingen van onze toezichthouders zullen opvolgen. Omkleden doe je thuis (op je binnenschoenen na uiteraard), je wast je handen na binnenkomst en je speelt met de ballen die de vereniging ter beschikking stelt. Je houdt je aan de 1,5 meter als je niet speelt. Je maakt zelf je tafelhelft schoon zodra je die verlaat.

Dit is slechts een greep uit de afspraken die we met jullie maken: de rest vind je via deze link.

Uitzonderingen jeugdcompetitie

Omdat spelers onder de 19 jaar geen 1,5 meter afstand tot elkaar, maar wel van volwassenen moeten houden, zijn de regels tijdens de jeugdcompetitie op zaterdag iets anders. Hieronder de belangrijkste zaken waar jeugdspelers, hun ouders en begeleiders rekening mee moeten houden bij een bezoek aan TTV Gispen:

• Het is momenteel niet toegestaan om gebruik te maken van de douches in de kleedkamers.
• We stimuleren dat sporters bij de accommodatie arriveren en deze weer verlaten in sportkleding; omkleden gebeurt thuis. Alleen het wisselen van buitenschoeisel naar sportschoenen vindt plaats in de kantine.
• Bij de jeugdcompetitie mag er maar één begeleider in de zaal per team.
• Tijdens competitie mogen er een beperkt aantal ouders kijken i.v.m. de beperkte ruimte in de kantine. Maak er dus geen familie uitje van. Dit geldt ook voor de bezoekende verenigingen.
• Tijdens competitie zijn de kinderen zoveel mogelijk in de zaal. Ouders niet.
• We wisselen bij de wedstrijden niet van kant 
• Een partij wordt met één bal gespeeld, die na de wedstrijd weer wordt ingeleverd.
• Na elke partij wordt door de spelers de tafel schoongemaakt.

Vervoer jeugdleden
Bij uitwedstrijden stemmen ouders onderling af hoe het vervoer geregeld wordt. Indien alle jeugdleden samen in één auto reizen, is het advies om mondmaskers te dragen. Als ouders dit liever niet hebben, kan er voor gekozen worden om apart af te reizen naar uitwedstrijden. Controleer dan wel de regels van de betreffende vereniging, want daar kan het protocol voorschrijven dat er minder ouders worden toegelaten.

Instructie toezichthouder (V3, d.d. 11-09-2020) (download)

Iedereen wordt op den duur geacht de taak van toezichthouder een keer op zich te nemen. Alleen op die manier kunnen we weer op alle momenten open. 

Uiteraard moeten we in de praktijk gaan ervaren hoe het protocol in zijn werk gaat. Sommige door de NTTB ingegeven maatregelen voelen wat tegenstrijdig met andere maatregelen. Voer discussies hierover straks niet met de toezichthouder of je clubgenoten, maar leg je vragen neer bij het bestuur. Met je komst geef je aan akkoord te zijn met het protocol.

 Via secretaris@ttvgispen.nl kun je al je vragen/opmerkingen kwijt over het protocol en de instructie voor de toezichthouders.

Reserveren via de app PingPongbaas

Zodra er competitie is, is het noodzakelijk om te reserveren voor de vrijdagavonden. Hiervoor gebruiken we de app PingPongbaas. Hoe deze app te downloaden is, welke gegevens je moet invoeren én hoe je een tafel kunt reserveren, vertellen we je hier. Daarnaast vind je een instructievideo via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=_1HFJZXOlek

Download de app
De app vind je in de App Store van Apple of de Play Store van Google. Download de app op je telefoon of tablet.

Maak een SportID aan in de app
De app zal vragen om wat gegevens achter te laten. Voor ons zijn je voor- en achternaam en je bondsnummer het belangrijkst. Als je GEEN bondsnummer invoert, kun je niet reserveren. We willen namelijk alleen leden van Gispen die mogelijkheid geven, zolang onze capaciteit beperkt is op vrijdag. Ken je je bondsnummer niet? Mail of app mij dan even. Dan stuur ik het door.

Hoe reserveer ik een tafel?
- Open de app. Op het beginscherm staat Nu spelen! Daaronder staat Reserveer een tafel. Druk hier op.
- Een overzichtskaart van de tafels in je omgeving verschijnt. In de zoekbalk kun je ‘Gispen’ opzoeken. Druk op ‘TTV Gispen’. 
- Onze gegevens verschijnen onderin. Druk op Hier spelen. 
- Je hoeft geen tegenstander te selecteren. Kies wel de datum waarop je wil reserveren. Voor elke vrijdag geldt dat je vanaf donderdag (ws. 20.15 uur) kunt reserveren. 
- Als je de datum hebt geselecteerd, druk je op Bekijk beschikbaarheid. 
- Je ziet – als er nog plekken vrij zijn – 20:00 – 23:00 staan. Druk hier op.
- Kies een vrije 'speler' (1-12) en selecteer deze. Krijg je een foutmelding? Stuur dan een app aan de secretaris (Bart) om te checken of je reservering binnen is gekomen.

Wat als ik toch niet kan?
Stel: je reserveert op donderdagavond, maar merkt in de loop van de vrijdag dat je toch niet kunt spelen (je hebt gezondheidsklachten, moet toch zelf competitie spelen, etc.): wat doe je dan? Hiervoor zijn twee opties:
- Stuur dan direct een mailtje aan secretaris@ttvgispen.nl Dan maak ik je reservering ongedaan. (Doe dit niet zelf!)
- Maak zelf je reservering ongedaan in de app.

Samenvattend
Het is niet uit luxe geboren dat we voor dit reserveringssysteem kiezen. We denken wel dat deze app voor iedereen te bedienen is, waardoor we het ongemak voor onze leden tot een minimum beperken.
We houden scherp in de gaten of de app goed genoeg functioneert om hem te blijven gebruiken. Geef vooral ook je bevindingen aan ons door.
Bedenk voor je reserveert goed of je ook daadwerkelijk wil gaan spelen. Mochten we merken dat spelers vaak misgrijpen bij het reserveren, zullen we hier ook iets voor bedenken. We streven ernaar iedereen zo vaak mogelijk te laten spelen.

Bij vragen/opmerkingen over de app, kunnen jullie terecht bij secretaris@ttvgispen.nl