Al 70 jaar tafeltennis en gezelligheid in Culemborg | Alleen samen krijgen we corona onder controle

Corona - protocol, instructie toezichthouders en reserveren op vrijdag

Jullie geduld werd lang op de proef gesteld, maar op 30 juni om 19.05 uur kwam het verlossende bericht van de gemeente: binnen sporten is weer toegestaan. Gelukkig hadden we ons protocol en de instructie voor de toezichthouders al klaarstaan, en kunnen we die nu met jullie delen. Vanaf woensdagmiddag 1 juli wordt er dus eindelijk weer getafeltennist bij Gispen.

Protocol (V3, d.d. 11-09-2020) (download)

Het is van belang dat iedereen het protocol goed doorleest, voordat hij/zij weer bij Gispen komt tafeltennissen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Reserveren is dus niet nodig, maar weet dat er minder tafels beschikbaar zijn en dat er dus meer flexibiliteit verwacht wordt. De capaciteit van de zaal (max. 16 spelers) verschilt van de capaciteit van de kantine (max. 17) en we gaan ervanuit dat onze leden de aanwijzingen van onze toezichthouders zullen opvolgen. Omkleden doe je thuis (op je binnenschoenen na uiteraard), je wast je handen na binnenkomst en je speelt met de ballen die de vereniging ter beschikking stelt. Je houdt je aan de 1,5 meter als je niet speelt. Je maakt zelf je tafelhelft schoon zodra je die verlaat.

Dit is slechts een greep uit de afspraken die we met jullie maken: de rest vind je via deze link.

Uitzonderingen jeugdcompetitie

Omdat spelers onder de 19 jaar geen 1,5 meter afstand tot elkaar, maar wel van volwassenen moeten houden, zijn de regels tijdens de jeugdcompetitie op zaterdag iets anders. Hieronder de belangrijkste zaken waar jeugdspelers, hun ouders en begeleiders rekening mee moeten houden bij een bezoek aan TTV Gispen:

• Het is momenteel niet toegestaan om gebruik te maken van de douches in de kleedkamers.
• We stimuleren dat sporters bij de accommodatie arriveren en deze weer verlaten in sportkleding; omkleden gebeurt thuis. Alleen het wisselen van buitenschoeisel naar sportschoenen vindt plaats in de kantine.
• Bij de jeugdcompetitie mag er maar één begeleider in de zaal per team.
• Tijdens competitie mogen er een beperkt aantal ouders kijken i.v.m. de beperkte ruimte in de kantine. Maak er dus geen familie uitje van. Dit geldt ook voor de bezoekende verenigingen.
• Tijdens competitie zijn de kinderen zoveel mogelijk in de zaal. Ouders niet.
• We wisselen bij de wedstrijden niet van kant 
• Een partij wordt met één bal gespeeld, die na de wedstrijd weer wordt ingeleverd.
• Na elke partij wordt door de spelers de tafel schoongemaakt.

Vervoer jeugdleden
Bij uitwedstrijden stemmen ouders onderling af hoe het vervoer geregeld wordt. Indien alle jeugdleden samen in één auto reizen, is het advies om mondmaskers te dragen. Als ouders dit liever niet hebben, kan er voor gekozen worden om apart af te reizen naar uitwedstrijden. Controleer dan wel de regels van de betreffende vereniging, want daar kan het protocol voorschrijven dat er minder ouders worden toegelaten.

Instructie toezichthouder (V3, d.d. 11-09-2020) (download)

Iedereen wordt op den duur geacht de taak van toezichthouder een keer op zich te nemen. Alleen op die manier kunnen we weer op alle momenten open. 

Uiteraard moeten we in de praktijk gaan ervaren hoe het protocol in zijn werk gaat. Sommige door de NTTB ingegeven maatregelen voelen wat tegenstrijdig met andere maatregelen. Voer discussies hierover straks niet met de toezichthouder of je clubgenoten, maar leg je vragen neer bij het bestuur. Met je komst geef je aan akkoord te zijn met het protocol.

 Via secretaris@ttvgispen.nl kun je al je vragen/opmerkingen kwijt over het protocol en de instructie voor de toezichthouders.

Reserveren via de app PingPongbaas

Zodra er competitie is, is het noodzakelijk om te reserveren voor de vrijdagavonden. Hiervoor gebruiken we de app PingPongbaas. Hoe deze app te downloaden is, welke gegevens je moet invoeren én hoe je een tafel kunt reserveren, vertellen we je hier. Daarnaast vind je een instructievideo via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=_1HFJZXOlek

Download de app
De app vind je in de App Store van Apple of de Play Store van Google. Download de app op je telefoon of tablet.

Maak een SportID aan in de app
De app zal vragen om wat gegevens achter te laten. Voor ons zijn je voor- en achternaam en je bondsnummer het belangrijkst. Als je GEEN bondsnummer invoert, kun je niet reserveren. We willen namelijk alleen leden van Gispen die mogelijkheid geven, zolang onze capaciteit beperkt is op vrijdag. Ken je je bondsnummer niet? Mail of app mij dan even. Dan stuur ik het door.

Hoe reserveer ik een tafel?
- Open de app. Op het beginscherm staat Nu spelen! Daaronder staat Reserveer een tafel. Druk hier op.
- Een overzichtskaart van de tafels in je omgeving verschijnt. In de zoekbalk kun je ‘Gispen’ opzoeken. Druk op ‘TTV Gispen’. 
- Onze gegevens verschijnen onderin. Druk op Hier spelen. 
- Je hoeft geen tegenstander te selecteren. Kies wel de datum waarop je wil reserveren. Voor elke vrijdag geldt dat je vanaf donderdag (ws. 20.15 uur) kunt reserveren. 
- Als je de datum hebt geselecteerd, druk je op Bekijk beschikbaarheid. 
- Je ziet– als er nog tafels vrij zijn – 20:15 – 21:45 staan. Druk hier op. (Let niet op de eindtijd: die ligt uiteraard later).
- Je ziet nu welke tafels er al gereserveerd zijn (dit betekent dat hier nog één plek is). Je ziet mogelijk ook vrije tafels (hier zijn nog twee plekken vrij). Druk op de tafel van je voorkeur. 
o Het is puur voor ons overzicht; je bent niet verplicht de hele avond of überhaupt tegen de betreffende speler te spelen.

Wat als ik toch niet kan?
Stel: je reserveert op donderdagavond, maar merkt in de loop van de vrijdag dat je toch niet kunt spelen (je hebt gezondheidsklachten, moet toch zelf competitie spelen, etc.): wat doe je dan? Hiervoor zijn twee opties:
- Stuur dan direct een mailtje aan secretaris@ttvgispen.nl Dan maak ik je reservering ongedaan. (Doe dit niet zelf!)
- Informeer de andere speler op jouw tafel VOOR je je reservering ongedaan maakt. Hij/Zij kan dan namelijk direct opnieuw reserveren.
Er zit een fout in de app waardoor je bij het verwijderen van je reservering ook die van je tegenstander ongedaan maakt. Hier wordt aan gewerkt, maar tot die tijd is bovenstaande de beste oplossing.

Samenvattend
Het is niet uit luxe geboren dat we voor dit reserveringssysteem kiezen. We denken wel dat deze app voor iedereen te bedienen is, waardoor we het ongemak voor onze leden tot een minimum beperken.
We houden scherp in de gaten of de app goed genoeg functioneert om hem te blijven gebruiken. Geef vooral ook je bevindingen aan ons door.
Bedenk voor je reserveert goed of je ook daadwerkelijk wil gaan spelen. Mochten we merken dat spelers vaak misgrijpen bij het reserveren, zullen we hier ook iets voor bedenken. We streven ernaar iedereen zo vaak mogelijk te laten spelen.

Bij vragen/opmerkingen over de app, kunnen jullie terecht bij secretaris@ttvgispen.nl